Onze activiteiten

een plek waar je welkom bent

INLOOPHUIS


Stichting de Herberg heeft een gastvrije huiskamer voor wie geen huiskamer of (t)huis heeft. We bieden een luisterend oor, een warme kom soep of een warme maaltijd. Daarnaast bieden we laagdrempelige activiteiten. 

HERBERG SPREEKUUR


(Dreigend) dak- en thuislozen kunnen zonder afspraak terecht voor een luisterend oor bij professionals voor allerlei sociaal, maatschappelijke en juridische vragen en ondersteuning.

ZORG VOOR ARBEIDSMIGRANTEN


Het aantal dakloze arbeidsmigranten neemt steeds meer toe. De Herberg helpt en ondersteund op straat belande arbeidsmigranten.


Outreachend werken

Merkbaar aanwezig op plaatsen waar de eenzaamheid en de nood groot is

SOEPBUS


De Soepbus is een belangrijk onderdeel voor dak- en thuislozen in Breda. Bezoekers kunnen terecht voor een warme kom soep en een luisterend oor. Daarnaast verstrekken we kleding, slaapzakken en toiletartikelen.

VELDWERK

Veldwerkers benaderen dak- en thuislozen in hun eigen omgeving en ondersteunen hen zo nodig in de eerste levensbehoeften zoals eten, drinken, kleding en dekens. Vaak onstaat hiermee het eerste contact en een goed gesprek. 

.

Zingeving

KERKDIENST EN ONTMOETING


Iedere laatste zondag van de maand organiseren we een laagdrempelige kerkdienst voor bezoekers die interesse hebben en meer willen weten over het christelijk geloof. 


GKV Kerkgebouw Terheijdenstraat 9 Breda


KERSTHERBERG

 

Voor alle men­sen, die om wat voor reden dan ook geen (t)huis hebben of geen kerst kun­nen of wil­len vie­ren, is de Kersther­berg al sinds 1981 dé huis­ka­mer van Breda. Tijdens deze dagen is er volop gezelligheid, eten en drinken.

unsplash