Inloophuis 

'De Herberg'

Bezoekadres Haagweg 3, Breda

"De Herberg is voor mij een warme huiskamer die ik zelf niet heb"

Bij ons in de Herberg mag je tot rust komen. Onze inloop is gastvrij en laagdrempelig. Iedereen is welkom. Ongeacht afkomst of religie.


Wij bieden mensen oprechte aandacht en een luisterend oor. 

De Herberg heeft een gastvrije huiskamer waarin we drinken, brood en een verse warme (goed gevulde) kom soep of een warme maaltijd aanbieden.


Daarnaast verstrekken we gratis kleding, noodzakelijke toiletartikelen zoals: tandenborstels, tandpasta, zeep, scheerspullen en maandverband. Als het koud is delen we sjaals, mutsen, handschoenen, thermokleding en extra slaapzakken uit. Ook is er de mogelijkheid om kleding te wassen, gebruik te maken van een computer en het internet, het spelen van een gezelschapsspelletje of het lezen van een krant.


Onze gasten helpen mee met diverse huishoudelijke taken. Daarnaast bieden we een aantal laagdrempelige activiteiten aan die opgezet zijn vanuit de behoeften van onze bezoekers. 

Niet de gerechten staan centraal maar het samenwerken en het (terug) vinden van eigenwaarde.

Bezoekers krijgen een warme maaltijd aangeboden of een verse, goed gevulde, warme kom soep en brood. We beschikken over een gaarkeuken waar bezoekers meehelpen een warme maaltijd te bereiden.  

Muziek maken verbindt en brengt mensen in beweging!

Altijd al een muziekinstrument willen leren spelen? Of is het lang geleden dat je een muziekinstrument  kon spelen? Bij ons is het mogelijk! Voor de muzikale bezoekers hebben wij muziekinstrumenten beschikbaar.

Zingeving, een doel hebben in je leven!

We hebben pastoraal werkers in huis voor wie behoefte heeft aan individuele geestelijke zorg en op zoek is naar zingeving. 

Vieringen

Tijdens de feestdagen zoals met kerst, pasen en pinksteren is ons huis geopend voor vieringen. De vieringen zijn laagdrempelig. We luisteren en/of maken muziek, lezen uit de bijbel en bemoedigen elkaar met verhalen en/of gedichten. Na de viering delen we met elkaar een heerlijke warme maaltijd of brunch. 

Omzien naar de ander

De Herberg is een plek waar we in gelijkwaardigheid en wederkerigheid met elkaar optrekken. Ook in tijden van ziekte en/of overlijden hebben we aandacht voor elkaar. Het schrijven van een kaartje, het delen van een mooi gedicht, een persoon herdenken wanneer een persoon is overleden, het zijn allemaal uitingen waarin we kunnen en mogen laten zien dat ieder mens waardevol en van betekenis is. 

unsplash